HAMBALKÓ ZÁRSZAKÜZLET
H-6500 Baja, Hattyú u.2.
+36 79 324 151 │ hambalko@zarszakuzlet.hu

OPENBOX

OPENBOX

Gipszkarton falba építhető, elemekből összeállítható vasalat falban futó tolóajtókhoz, mely kis szállítási mérete miatt könnyen kezelhető, és gyorsan, akár percek alatt könnyedén beépíthető.
Műszaki tartalma sok szempontból a legfelsőbb kategóriás Platinum Line termékeivel vetekszik,
ár-érték aránya véleményünk szerint a piacon kiemelkedően a legjobb.

Anyaga: galvanizált acél és alumínium
Teherbírás: max. 120 kg
Magasság (névleges): 2100 mm
Maximális ajtólapvastagság: 40 mm (100 mm-es gipszkarton falakhoz) vagy 43 mm (125 mm-es gipszkarton falakhoz)
Szélesség: 600, 700, 750, 800, 900, 1000 mm, nem vágható
Falvastagság:
– az alaprendszer 100 mm vastag gipszkarton falhoz való (készletről),
– 125 mm vastag gipszkarton falhoz is rendelhető, ez esetben a belső fészek mérete 69 mm, az ajtólap maximális vastagsága pedig 43mm.

ELŐNYEI:

 • Egy- és kétszárnyú kivitelben is kapható.
 • Könnyen szállítható és raktározható, illetve könnyen mozgatható a sokemeletes építkezéseken: az elemekből összállítható rendszer egy minimális helyigényű, kompakt csomagban elfér (2245x235x120mm), súlya pedig a kész tokszerkezetű rendszereknek kb. fele.
 • Nagyon tartós, a zárt tokszerkezetekhez képest is kétszer stabilabb ez a nyitott rendszer, a több ponton megerősített tartószerkezetnek és az új kialakítású öt keresztbordának köszönhetően.
 • Az elemekből összeállított tokszerkezethez szerelt gipszkarton lapoknak tökéletes alátámasztást biztosít az öt keresztborda.
 • A keresztbordák középső sávja finoman perforált, így a gipszkarton lapok rögzítéséhez használt csavarok könnyen belekapnak a fém elemekbe.
 • Más rendszereknél előfordul, hogy az ajtólapot megkarcolják a gipszkarton lapok rögzítéséhez használt csavarok. Ezt elkerülendő a szokásos gipszkarton csavaroknál rövidebb csavarokat tartalmaz az OpenBoxhoz biztosított szerelőkészlet, ami éppen az ideális hosszúságú a lapok rögzítéséhez.
 • Gyors és precíz összeszerelést tesz lehetővé számos apró műszaki megoldás, pl. az előre behelyezett csavarok, a könnyedén helyükre pattintható távtartók, a sín rugós rögzítése a megfelelő pozícióba,
 • A beépítőknek könnyebbség, hogy a beépítés során végig hozzá tudnak férni a rendszerhez, így pl. a rendszer oldalirányú rögzítése is kényelmesebb.
 • A Scrigno által szabadalmaztatott, a Platinum családnál használt kétszintes (duplakamrás) sínnek köszönhetően a rendszer a beépítés után is bővíthető kiegészítőkkel, pl. lassító ABS-szel, vagy akár a végállásütköző is utánállítható.
 • Mindezeket az utólagos beállításokat, pl. azt, hogy pontosan milyen pozícióban álljon meg az ajtó nyitáskor, kényelmesen, az ajtónyílásból el tudjuk végezni, így ilyenkor sincs szükség a sín utólagos kiszerelésére.
 • Mivel a sín nem kiemelhető, hanem a fix szerkezet része, így jóval stabilabb a rendszer, mint a piacon található hasonló vasalatok esetében.
 • A legnehezebb ajtókat is könnyedén mozgathatja az OpenBox-szal, ezt garantálja a rendszer 120 kg-os terhelhetősége (a piacon a nyitott rendszereknél egyedülálló, +20%).
 • A tükörsima gördülést a négykerekű, kerekenként csapágyazott, műanyag testű görgős kocsik, és a prémium minőségű Platinum családnál is használt nejlon kerekek garantálják.
 • Nagyon kényelmes a rendszer használata, mivel a tolóajtók nyitásához szükséges induló tolóerő minimális (kevesebb, mint 2 kg), lényegesen kevesebb a piacon található többi rendszerhez képest, szintén a kifinomult görgős kocsiknak köszönhetően. Így akár idősek, betegek, mozgáskorlátozott személyek is könnyen használhatják.
 • Megnyugodhat, ezzel a rendszerrel biztosan nem lesz sokáig gondja: maga a gyár is 20 év garanciát biztosít a teljes rendszerre.
 • A padlómegvezető rögzítéséhez nincs többé feltétlenül szükség a padló megfúrására (ez padlófűtéses helyiségekben vagy drága pl. márványpadló esetén kifejezetten hasznos): az új, a Platinum családnál is használt alsó ajtómegvezető nem csak a padlóba, hanem akár a tokszerkezet belső oldalához is rögzíthető,  ún. „rögzítőtornyok” segítségével. A rögzítőtornyokat oldalt lehet a tokszerkezet falához rögzíteni (változtatható, a tokszerkezet belső méretének függvényében a tornyok két szélességi pozícióban rögzíthetők).
 • Az OpenBoxnál (és a Platinum család termékeinél) már nem gond, ha az ajtólapok aljába mart nút az egyes ajtóknál eltérő vastagságú: az ajtómegvezető felfelé álló megvezetőlapátjára több különböző vastagságú műanyag bővítőt tudunk ráhúzni, így az ajtólap mindig a szerkezet közepén fog futni és biztosan nem lesz oldalirányú kilengése (a bővítőszett az egységcsomag része).
 • Sokrétűen bővíthető az alaprendszer: kiegészíthető dupla ABS lassítóval, üveg esetén: SLOWGLASS-szal, vagy beépíthető az automata Open 2.0 is a mozgásérzékelővel.
 • A fa elem fenntartható erdőgazdálkodásból származik (70% PEFC minősítés).

A KIT összetétele: függőleges fém tartóelemek, tok oldali fa fogadó, 5 db perforált borda, dupla kamrás sín, oldalsó távtartók a sín beépítéséhez, szerelőegység (benne a görgőscsapágyokkal, ajtólap-felfogató lemezekkel, csavarokkal, szerelékekkel), 2 db fém távtartó az ajtónyílásba, alsó ajtólap-megvezető.

SZERELÉSI ÚTMUTATÓK:

MŰSZAKI ADATLAPOK: