HAMBALKÓ ZÁRSZAKÜZLET
H-6500 Baja, Hattyú u.2.
+36 79 324 151 │ hambalko@zarszakuzlet.hu

OPENBOX FIT

OPENBOX FIT

kiemelkedően versenyképes árú
falban futó tolóajtó-vasalat
elemekből összeállítható tokszerkezettel
tokborítást nem igénylő
egyszárnyú
KÉSZLETRŐL!

Gipszkarton falba építhető, elemekből összeállítható vasalat falban futó tolóajtókhoz, mely kis szállítási mérete miatt könnyen kezelhető, és gyorsan, akár percek alatt könnyedén beépíthető.

Anyaga: galvanizált acél és alumínium
Teherbírás: max. 120 kg
Magasság (névleges): 2100 mm
Maximális ajtólapvastagság: 40 mm (100 mm-es gipszkarton falakhoz) vagy 43 mm (125 mm-es gipszkarton falakhoz)
Szélesség: 600, 700, 750, 800, 900, 1000 mm, nem vágható
Falvastagság:
– az alaprendszer 100 mm vastag gipszkarton falhoz való (készletről),
– 125 mm vastag gipszkarton falhoz is rendelhető, ez esetben a belső fészek mérete 69 mm, az ajtólap maximális vastagsága pedig 43mm.

ELŐNYEI:

 • Minimalista stílusú, tokborítást nem igényel.
 • Könnyen szállítható és raktározható, illetve könnyen mozgatható a sokemeletes építkezéseken: az elemekből összállítható rendszer egy minimális helyigényű, kompakt csomagban elfér (2245x235x120mm), súlya pedig a kész tokszerkezetű rendszereknek kb. fele.
 • Nagyon tartós, a zárt tokszerkezetekhez képest is kétszer stabilabb ez a nyitott rendszer, a több ponton megerősített tartószerkezetnek és az új kialakítású öt keresztbordának köszönhetően.
 • Az elemekből összeállított tokszerkezethez szerelt gipszkarton lapoknak tökéletes alátámasztást biztosít az öt keresztborda.
 •  
 • A keresztbordák középső sávja finoman perforált, így a gipszkarton lapok rögzítéséhez használt csavarok könnyen belekapnak a fém elemekbe.
 • Más rendszereknél előfordul, hogy az ajtólapot megkarcolják a gipszkarton lapok rögzítéséhez használt csavarok. Ezt elkerülendő a szokásos gipszkarton csavaroknál rövidebb csavarokat tartalmaz az OpenBoxhoz biztosított szerelőkészlet, ami éppen az ideális hosszúságú a lapok rögzítéséhez.
 • Gyors és precíz összeszerelést tesz lehetővé számos apró műszaki megoldás, pl. az előre behelyezett csavarok, a könnyedén helyükre pattintható távtartók, a sín rugós rögzítése a megfelelő pozícióba,
 • A beépítőknek könnyebbség, hogy a beépítés során végig hozzá tudnak férni a rendszerhez, így pl. a rendszer oldalirányú rögzítése is kényelmesebb.
 • A Scrigno által szabadalmaztatott, a Platinum családnál használt kétszintes (duplakamrás) sínnek köszönhetően a rendszer a beépítés után is bővíthető kiegészítőkkel, pl. lassító ABS-szel, vagy akár a végállásütköző is utánállítható.
 • Mindezeket az utólagos beállításokat, pl. azt, hogy pontosan milyen pozícióban álljon meg az ajtó nyitáskor, kényelmesen, az ajtónyílásból el tudjuk végezni, így ilyenkor sincs szükség a sín utólagos kiszerelésére.
 • Mivel a sín nem kiemelhető, hanem a fix szerkezet része, így jóval stabilabb a rendszer, mint a piacon található hasonló vasalatok esetében.
 • A legnehezebb ajtókat is könnyedén mozgathatja az OpenBox-szal, ezt garantálja a rendszer 120 kg-os terhelhetősége (a piacon a nyitott rendszereknél egyedülálló, +20%).
 • A tükörsima gördülést a négykerekű, kerekenként csapágyazott, műanyag testű görgős kocsik, és a prémium minőségű Platinum családnál is használt nejlon kerekek garantálják.
 • Nagyon kényelmes a rendszer használata, mivel a tolóajtók nyitásához szükséges induló tolóerő minimális (kevesebb, mint 2 kg), lényegesen kevesebb a piacon található többi rendszerhez képest, szintén a kifinomult görgős kocsiknak köszönhetően. Így akár idősek, betegek, mozgáskorlátozott személyek is könnyen használhatják.
 • Megnyugodhat, ezzel a rendszerrel biztosan nem lesz sokáig gondja: maga a gyár is 20 év garanciát biztosít a teljes rendszerre.
 • A padlómegvezető rögzítéséhez nincs többé feltétlenül szükség a padló megfúrására (ez padlófűtéses helyiségekben vagy drága pl. márványpadló esetén kifejezetten hasznos): az új, a Platinum családnál is használt alsó ajtómegvezető nem csak a padlóba, hanem akár a tokszerkezet belső oldalához is rögzíthető,  ún. „rögzítőtornyok” segítségével. A rögzítőtornyokat oldalt lehet a tokszerkezet falához rögzíteni (változtatható, a tokszerkezet belső méretének függvényében a tornyok két szélességi pozícióban rögzíthetők).
 • Az OpenBoxnál (és a Platinum család termékeinél) már nem gond, ha az ajtólapok aljába mart nút az egyes ajtóknál eltérő vastagságú: az ajtómegvezető felfelé álló megvezetőlapátjára több különböző vastagságú műanyag bővítőt tudunk ráhúzni, így az ajtólap mindig a szerkezet közepén fog futni és biztosan nem lesz oldalirányú kilengése (a bővítőszett az egységcsomag része).
 • Sokrétűen bővíthető az alaprendszer: kiegészíthető dupla ABS lassítóval, üveg esetén: SLOWGLASS-szal, vagy beépíthető az automata Open 2.0 is a mozgásérzékelővel.
 • A fa elem fenntartható erdőgazdálkodásból származik (70% PEFC minősítés).

A KIT összetétele: függőleges fém tartóelemek, 5 db perforált borda, dupla kamrás sín, oldalsó távtartók a sín beépítéséhez, szerelőegység (benne a görgőscsapágyokkal, ajtólap-felfogató lemezekkel, csavarokkal, szerelékekkel), 2 db fém távtartó az ajtónyílásba, alsó ajtólap-megvezető.

MŰSZAKI PARAMÉTEREK: