HAMBALKÓ ZÁRSZAKÜZLET
H-6500 Baja, Hattyú u.2.
+36 79 324 151 │ hambalko@zarszakuzlet.hu

500-as rendszer

A megújult 500-as rendszer faajtókhoz

A profi és sokoldalú tolóajtó-vasalat faajtókhoz

A lakás dísze: egy szép, fal előtt futó tolóajtó olyan, mint egy gyönyörű fa bútor. Az ilyen ajtókhoz kínált kiváló minőségű Maestro 500-as rendszert halk és finom gördülés és hosszú élettartam jellemzi az innovatív csapágyazott görgőknek hála.
Egy- vagy többszárnyú ajtókhoz egyaránt használható, a sín falra vagy a plafonra is rögzíthető. ABS fékező aszisztenssel is ellátható, ami a puha csukódást garantálja. Szinkronizálható: a két szárny egyszerre mozog.

A fal előtt futó tolóajtók kategóriájában a legfontosabb termékünk, „zászlóshajónk” a kiváló minőségű, rendkívül sokoldalúan összeállítható, bővíthető és felhasználható, kimagasló ár-érték arányú 500-as rendszer, amelyet halk és finom gördülés ill. hosszú élettartam jellemez, a tökéletességig csiszolt műszaki megoldásoknak hála. Ez a termékcsalád is Olaszországban, a Krona Koblenz gyárban készül, mely a világ egyik legfontosabb tolóajtó-vasalat gyára. Az 500-as rendszer egy- vagy többszárnyú ajtókhoz egyaránt használható. A sín falra vagy a mennyezetre egyaránt rögzíthető. A rendszert lehetőleg a sínbe rögzíthető ABS fékező asszisztenssel együtt javasoljuk megvásárolni, a puha nyílás és csukódás érdekében, bár anélkül is kiválóan működik. A sín vagy egyedileg gyártott faburkolattal, vagy a sínnel együtt megrendelhető takaró elemekkel ízlésesen elrejthető.

Az 500-as rendszer görgős kocsijai különleges dizájnjuknak köszönhetően még tökéletesebb siklást tesznek lehetővé. Osztott felépítésük és a beépített gumi rezgéscsillapító tökéletesen elnyeli a kisebb egyenetlenségekből fakadó rezgéseket. A kerekeik kifejezetten az 500-as sínben való ideális futáshoz lettek tervezve. A kocsik fém öntvény teste stabilitást és tartósságot kölcsönöz nekik.

A megújult 500-as rendszer nyújtotta előnyök:

 • A rendszer lelkét fémházas görgős kocsik alkotják, beépített innovatív gumi rezgéscsillapítóval és csapágyazott kerekekkel,
  ami nagyon sima és halk futást eredményez.
 • Szintén a halk működést szolgálják az eloxált alumíniumból készült, rendkívül tartós sínek.
 • A sín a speciálisan kialakított U-profilnak köszönhetően a görgős kocsi kerekeit tökéletesen megvezeti.
  Az eredmény: 100%-ig egyenletes és még halkabb futás, hosszabb élettartam.
 • Az acél ajtólap-felfogató segítségével két irányból felakasztható az ajtó, így könnyebb a beépítése.
 • Stabilan rögzíthetőek és állítható erősségűek a rugós végállás-ütközők, így a különböző súlyú ajtókhoz precízen beállítható a finom csukódás.

Az 500-as rendszer az alábbi változatokban kapható:

1. 500 50: SZERELŐEGYSÉG FAL ELŐTT FUTÓ TOLÓAJTÓ-VASALATHOZ, MAX 50 KG-OS FA AJTÓLAPOKHOZ

2. 500 80/120: SZERELŐEGYSÉG FAL ELŐTT FUTÓ TOLÓAJTÓ-VASALATHOZ, 51-80 és 81-120 KG-OS FA AJTÓLAPOKHOZ

Tartozékok: padlóra rögzíthető, állítható ajtólap-megvezető, 2 db két irányból felakasztható ajtólap-felfogató lemez, 2 db állítható erősségű végállás-ütköző, 2db kerekenként csapágyazott görgős kocsi

 • minimális ajtólap-vastagság: 28 mm.
 • ajtólap felfogató csavar középpontja és a fal távolsága: 27-37 mm
 • utólagos magasságállítás: +/- 3 mm
 • minimális ajtólap-szélesség: 600 mm

Külön rendelendő hozzá a 80 kg max. teherbírású, 2, 3 vagy 6 m hosszú alumínium sín. A 6m-es sínt sajnos nem tudjuk kiszállítani, ezért kizárólag raktárunkban vehető át.
További rendelhető extrák: fali rögzítőelemek vagy rögzítősínek, illetve 2 és 3 m-es eloxált alu burkolat. Részletek a következő oldalakon.

Ugyanazokkal a tulajdonságokkal és tartozékokkal rendelkezik, mint az 500 50 vasalat, csak nehezebb, 51-80 kg súlyú ajtókhoz optimalizálva.

A síneket külön kell megrendelni a szerelőegységhez. 80 kg teherbírású sínekkel a komplett rendszer teherbírása 80 kg lesz, a 120 kg-os sínnel pedig 120 kg.
A 80 kg-os teherbírású sínek 3 hosszváltozatban kaphatók. A 6m-es sínt sajnos nem tudjuk kiszállítani, ezért kizárólag raktárunkban vehető át. 120 kg teherbírású sín csak 3m-es hosszúságban kapható.
További rendelhető extrák: fali rögzítőelemek vagy rögzítősínek, illetve többféle eloxált alumínium burkolat.

3. 500 60 KOMPAKT ABS: SZERELŐEGYSÉG FAL ELŐTT FUTÓ TOLÓAJTÓ-VASALATHOZ, BEÉPÍTETT ABS FÉKEZŐASSZISZTENSSEL, MAX. 60 KG-OS FA AJTÓLAPOKHOZ

4. 500 80/120 KOMPAKT ABS: SZERELŐEGYSÉG FAL ELŐTT FUTÓ TOLÓAJTÓ-VASALATHOZ, BEÉPÍTETT ABS FÉKEZŐASSZISZTENSSEL, 61-80 ÉS 81-120 KG-OS FA AJTÓLAPOKHOZ

Tartozékok: padlóra rögzíthető, állítható ajtólap-megvezető, 2 db két irányból felakasztható ajtólap-felfogató lemez, 2 db végállás-ütköző, 1db kerekenként csapágyazott görgős kocsi, 1db kerekenként csapágyazott görgős kocsi beépített kétirányú ABS lassítóval, 2 db ABS aktivátor

 • minimális ajtóvastagság: 28 mm.
 • ajtólap felfogató csavar középpontja és a fal távolsága: 27-37 mm
 • utólagos magasságállítás: +/- 3 mm
 • minimális ajtólap szélesség: 600 mm

Külön rendelendő hozzá a 80kg max. teherbírású 2/3/6 m hosszú alumínium sín.
A 6m-es sínt sajnos nem tudjuk kiszállítani, ezért kizárólag raktárunkban vehető át.
További rendelhető extrák: fali rögzítőelemek vagy rögzítősínek, illetve többféle eloxált alumínium burkolat. Részletek a következő oldalakon.

Ugyanazokkal a tulajdonságokkal és tartozékokkal rendelkezik, mint az 500 60 KOMPAKT ABS vasalat, csak nehezebb ajtókhoz optimalizálva.

A síneket külön kell megrendelni a szerelőegységhez. 80 kg teherbírású sínekkel a komplett rendszer teherbírása 80 kg lesz, a 120 kg-os sínnel pedig 120 kg.
A 80 kg-os teherbírású sínek 3 hosszváltozatban kaphatók.
A 6m-es sínt sajnos nem tudjuk kiszállítani, ezért kizárólag raktárunkban vehető át. 120 kg teherbírású sín csak 3m-es hosszúságban kapható.
További rendelhető extrák: fali rögzítőelemek vagy rögzítősínek, illetve többféle eloxált alumínium burkolat.

Az új 500-as (600-as, 1760-as) kompakt ABS vasalat jelentős fejlesztéseket tartalmaz a korábbi változatokhoz képest.

A főbb változások:
>>> A sínen még további fejlesztés történt: a sín újonnan kialakított felső rekeszébe süllyeszthetők az ABS aktivátorok, és a kívánt pozícióban és számban (1 vagy 2), csavarral könnyen rögzíthetők, a sín megfúrása nélkül.
>>> A sínek új kialakítása ellenére az új sínek kompatibilisek a régi szerelő egységekkel (de az új szerelőegységek nem kompatibilisek a régi sínekkel).
>>> A szerelőegység kiszerelése kisebb, rövidebb, csaknem 50%-kal kisebb helyet foglal el.
>>> Egyszerűbbé vált a rendszer: az eddigi 1 ABS, 2 ABS, ABSU változatok helyett egyetlen kompakt ABS változat lett (2 súly kategóriában), és a csomagokban mindkét irányban (nyitás ás csukás) ott van a beépített az ABS fékező asszisztens. Ezeket 1 vagy 2 aktivátor behelyezésével tudja „életre kelteni”.
>>> A korábbi többféle ABS változathoz többféle minimális ajtószélesség-méret tartozott, ez most egységesen 600 mm lett (legalább is a faajtóknál).
>>> A modellcsaládhoz tartozik még az 500 rendszerrel megegyező műszaki felépítésű 600-as (az álmennyezet síkjába süllyeszthető vasalat fa tolóajtókhoz) és a 1760-as rendszer (az 500-asnak az üvegajtókhoz kialakított változatai).

FONTOS! Ezeket a vasalatokat (csakúgy, mint eddig) nem egységcsomagban, hanem a megfelelő szerelőegység és a megfelelő sín külön megrendelésével vásárolhatja meg, az Ön által igényelt extrákkal kiegészítve.

500-as sín és a hozzá választható kiegészítők:

Sín önmagában, oldalfali rögzítés fa távtartóval
Sín oldalfali rögzítőelemekkel, min. 4 db/2m (külön rendelhető)
Tolóajtó sín oldalfali rögzítő sínnel, állítható
Tolóajtó sín oldalfali rögzítő sínnel és alu F1 eloxált burkolatlemezzel
Tolóajtó sín oldalfali rögzítő sínnel és alu F1 eloxált burkolatlemezzel, illetve méretre vágható acélszürke műanyag burkolat végzáró elemmel
Mennyezeti rögzítéshez: tolóajtó sín kétoldali alu F1 eloxált burkolatlemezzel

Kapcsolódó videók és műszaki adatlapok:

500/50-műszaki adatlap
500/80-as műszaki adatlap