HAMBALKÓ ZÁRSZAKÜZLET
H-6500 Baja, Hattyú u.2.
+36 79 324 151 │ hambalko@zarszakuzlet.hu

600-as rendszer

600-as tolóajtó-vasalat nagyméretű faajtókhoz

Az elegáns megoldás mennyezetig érő faajtókhoz

Egy tolóajtó-vasalat a mennyezetig érő, nagyméretű faajtókhoz. Nagyon divatos, elegáns megoldás, mivel a sín és a vasalat teljesen láthatatlan. Helyiségek elválasztására különösen ajánlott.

Különlegessége, hogy az álmennyezet mögé (fölé) rejthető a sín, míg az ajtólap-felfogatók az ajtólapok felső élébe süllyednek be (be kell marni az ajtólap élébe), így az egész vasalatrendszer gyakorlatilag láthatatlan. Egy nagyon diszkrét és elegáns megoldás. Jól alkalmazható helyiségek ideiglenes elválasztásához is: otthon a konyha és a nappali közé, a gardróbhelyiség elé, irodában két összenyitható tárgyaló elválasztására, csak néhány példát említve. Ilyen esetekben legtöbbször nagy, a mennyezetig érő ajtólapokról van szó, éppen ezért kifejezetten nagy terhelhetőséggel tervezték: a két termékváltozat egyike 80kg-ig (600/80), a másik 120kg-ig terhelhető (600/120).  Minimális ajtólap vastagság: 28mm.

A stabil, megvezetett kocsiknak köszönhetően megbízható működés.
A rendszer alap tartozékai: 2m-es alumínium sín, padlóra rögzíthető ajtólap-megvezető, ajtólap-felfogató lemezek, állítható erősségű végállás ütközők, 2db, kerekenként csapágyazott görgős kocsi. Rendelhető 3m-es és 6m-es sínnel is.

ABS fékező asszisztens is rendelhető a 80kg-os rendszerhez (1 vagy 2). A 120-ashoz nem, de egy akkora méretű ajtót már eleve csak viszonylag lomhán lehet mozgatni, így nem is szükséges hozzá az ABS. A sín (ami egyvonalban van a mennyezettel) és az ajtólap közötti távolság alapesetben 4,5mm, ami a beszerelés utolsó fázisában még könnyen, egy imbuszkulcs segítségével állítható, a finomállítás mértéke +/- 3mm. A lap függőlegessége is állítható utólag, ugyanígy, egy imbuszkulcs segítségével.A sínre pattintható egy alumínium profil gipszkarton fogadó, ezt 3m-es szálakban áruljuk. Ezzel az álmennyezet és a sín közti rés igényesen eltakarható.Akár több ajtószárny is mozgatható ezzel a vasalattal. Raktáron is tartjuk a 600/80 1ABS változatot.

Kapcsolódó műszaki adatlap és szerelési videó:

600/80/120 műszaki adatlap